Coronaproof bedrijfsfeesten


Ook dit jaar hebben we met ons team hard gewerkt om weer veel kinderen blij te kunnen maken! Vanwege corona zal het net allemaal anders zijn dan anders. Als stichting hebben we 2 standpunten:

1) Kinderen mogen niet weer de dupe worden van iets waaraan zij zelf niets konden doen. Vele (kinder)feestjes en activiteiten zijn al geannuleerd. Wij als stichting gunnen de kinderen een vrolijk sinterklaasfeest en willen waar mogelijk toch iets doen!

2) Wij willen NIET de haard worden van een nieuwe uitbraak, wij willen onze klant EN onze vrijwilligers beschermen tegen COVID-19 en dus alleen maar coronaproof handelen

Dit jaar is hierdoor alleen een aangepast feest verantwoord. De coronaregels zijn nogmaals verscherpt en we moeten er niet op rekenen dat vanaf 14 november alles weer normaal zal zijn. Toch vinden we het belangrijk dat “Hij” (Sint Nicolaas) niet zomaar stilletjes voorbij rijdt. De kinderen missen in deze tijd al genoeg. Dus laten we vooral voor hen en onszelf even iets leuks doen wat wel verantwoord kan!

We hebben 4 bedrijfs-alternatieven bedacht, waarbij we alle aanwezigen en onszelf beschermen en op verantwoorde afstand kunnen blijven van kinderen, ouders en elkaar. Zoals u van ons gewend bent, zorgen we voor een gezellige sfeer met (live) muziek, dans en vrolijke Pieten:

  1. Onze theater show draait dit jaar op 28 november in theater de Schalm. Met het dan geldende maximum aantal mensen in de zaal zullen we de kinderen entertainen waarna in de foyer een uitreiking is van de cadeautjes. Heeft u een andere grote locatie waar wij binnen de RIVM-regels onze show kunnen spelen dan denken we graag mee.
  2. Mini Disco, op locatie, waarbij kinderen en Pieten hun danskwaliteit tonen op passende muziek, de Pieten dansen in een grote boksring om zo op afstand te blijven van de kinderen. Natuurlijk afsluitend met een cadeautje.
  3. Drive-through bezoek. Heeft u een grote hal of overdekte locatie waar Sint kan zitten en de Pieten de boel kunnen opleuken, dan denken we graag mee hoe alle medewerkers met hun kinderen rijdend door de Sint-straat een leuk sinterklaasfeest kunnen beleven.
  4. Traditioneel bezoek van Sint en Pieten. (Alleen voor hele kleine groepen.) In een geschikte ruimte komen Sint en Pieten bij de kinderen (maar steeds op 1,5m!!!). Er is tijd voor gesprekjes, uitwisselen van verlanglijstjes en cadeaus.

Ook voor bedrijven waarbij het personeel even niet bij elkaar komt hebben we leuke alternatieven. Kijk daarvoor naar onze bedrijfsfilmpjes

 

We horen het graag als u met ons een verantwoord sinterklaasfeest wilt organiseren. We gunnen de kinderen het sinterklaasfeest, ze missen al genoeg in deze lastige tijd. 

Neem gerust contact op voor vragen, suggesties of andere creatieve coronaproof alternatieven, zodat we wensen op elkaar af kunnen stemmen.

 

Showbezoek

Elk jaar schrijven wij een nieuwe interactieve show met dans en theater. In samenwerking met theater de Schalm kunnen we ook dit jaar grote groepen ontvangen die allemaal op gepaste afstand van elkaar zijn. In de foyer is een “meet en greet” en zullen de cadeautjes worden uitgedeeld. Waar  vroeger vooral de grote bedrijven onze show boekte, is er nu ook de mogelijkheid om een gedeelte van de zaal te huren, zodat ook kleine bedrijven dit jaar gebruik kunnen maken van deze coronaproof optie.

Mini-disco

Dit jaar nieuw als coronaproof alternatief, is de mini-disco. De muziekpieten komen graag een feestje bouwen. De kinderen mogen samen op de dansvloer, de Pieten zullen op gepaste afstand de zaal opzwieren. Natuurlijk bouwen we op naar de komst van Sint die op gepaste afstand die kinderen zal begroeten.

Traditioneel

Sint komt met zijn Pieten op bezoek, het grote boek is leidend, de kinderen en hun ouders houden allemaal 1,5m afstand van de acteurs, maar door leuke creatieve oplossingen proberen we die afstand voor het gevoel zo klein mogelijk te maken.